Bricks med Java Script

Jeg går for tiden i en hyggekodefase, og er derfor vendt tilbage til at kode uden alle mulig seje værktøjer og hjælpe systemer. Så jeg sidder med ‘Notepad’ og koder JS.

Som sådan er programmering taknemmeligt, virker det eller virker det ikke? Hvis det ikke opføre sig som man har tænkt sig, så må man gentænke planen. De gode udviklingsværktøjer fjerne ‘dumme’ fejl, og de spare tid. Men lige nu er målet at jeg skal tænke mig om, holde mig selv kodeskarp og da jeg ingen deadlines har, så er det ren hygge.

Jeg lagde ud med Tennis, nogenlunde simpelt og en del basis kom på plads. Næste skridt er så blevet Brick. 

Jeg havde fra Tennis, både en bold, jeg havde ‘bats’ og jeg havde rammerne for hvordan bolden skulle bevæge sig. Den nye udfordring lå i at jeg jo skulle bruge nogle brikker som skulle skydes ned. At tegne dem en for en er muligt men alt for bøvlet. Så det blev en liste med bredde x højde af min væg.

Igen, når man udvikler, blyant og papir. Tegn en skitse og skriv ned hvad der skal ske, trin for trin. Jeg endte op med to funktioner, en som skulle tegne stenene, Det var nemt nok at tegne en enkelt række, men jeg skulle jo have tegnet flere rækker, så derfor to for-løkker.

Men jeg skulle også bruge en funktion til at holde styr på om en sten var fjernet eller ikke.

Det de fleste glemmer, er at der faktisk ikke sker bevægelse på en skærm. Der kommer et billede, som straks bliver gentegnet af et nyt billede, dog med en lille smule forandring, boldens nye position, måske mangler der en sten osv. Det er derfor det er en fantastisk ide at tegne skitser.

NU var jeg i mål, TROEDE jeg da. Det var slet ikke så nemt at få programmet til at fatte det visuelle mellem bolden og stenen. Rammer bolden i højre side, skal den jo gå til venstre. Rammer den i bunden, skal den nedad. Og ikke mindst, indgangsvinkel = udgangsvinkel. Men efter tårer, lidt råberi af skærmen og en del google søgninger, SÅ kom jeg i mål. Jeg kan spille Brick 🙂

Spillet kan gøres meget federe visuelt, og det skal jeg nok få gjort, men en ny tanke har sneget sig ind. Når jeg kan tegne brikker, og styre et ‘bat’. Så kan jeg vel også tegne en bane og styre en bil….

Henrik/Guldastronaut