HitFilm Express – Hvad og hvordan?

I dette indlæg finder du en kort gennemgang af videoredigeringsprogrammet HitFilm Express. Hvad er det og hvilke fordele og ulemper har programmet?

 

Hvad er HitFilm Express?

HitFilm Express er et ‘freemium’ videoredigeringsprogram til at redigere videoer til både store og små projekter. At det er ‘freemium’ betyder, at det er gratis at komme i gang med, men vil du bruge alle programmets funktioner, skal der tilkøbes add-on pakker. HitFilm Express er lavet af firmaet FXhome, som laver programmer der andvendes til redigering af videoer. HitFilm Express er bare ét af mange programmer som FXhome har lavet.

HitFilm Express er som nævn et videoredigeringsprogram. Programmet fungere på den måde, at du importere en videofil og herefter kan du ændre lyd, tilføje lyd og indsætte lyd- og videoeffekter. Når du er færdig med at redigere projektet kan du eksportere den færdige video, hvorefter du har video der er klar til at blive udgivet f.eks. på YouTube.

 

Fordele og ulemper?

Da HitFilm Express blot er ét ud af rigtig mange videoredigeringsprogrammer, kan det være svært at afgøre om HitFilm Express er det rigtige til dit behov. Jeg vil derfor gennemgå hvad jeg personligt synes er fordele og ulemper ved programmet.

Fordele:

Mange muligheder – HitFilm Express indeholder rigtig mange forskellige muligheder for sjov redigering. Dog er ikke alle muligheder gratis.

Alle effekter samlet i én tab – I programmet er der flere måder, hvorpå du kan se de effekter, som du har mulighed for at tilføje til et video klip. En af de måder er, at anvende vinduet nederst til ventre, hvor der er en tab kaldet “Effects”. Denne tab gøre det meget overskueligt, at se hvilke effekter man har at gøre godt med og hvilke der først er tilgængelige efter køb af add-ons..

Nem eksportering – Så snart du er færdig med, at redigere din video vælger du “Export” og herefter “Contents”. Nu har du mulighed for at tilføje din video til eksportkøen. Når videoen er tilføjet til eksportkøen vil din video blive eksporteret til din computer.

Tydelig visning af add-on effekter – Da nogle effekter er add-on effekter, er det dejligt at kunne se hvilke effekter der er add-on og hvilke der ikke er. Desværre kan du kun se dette i “Effects” tab’en. Højreklikker du derimod på videoen i “Compostite Shot” vinduet og vælger at sætte en effekt på videoen, kan du først se, om effekten skal tilkøbes, når den er tilføjet. Viser det sig at effekten skal tilkøbes, kan du dog stadig nå at fortryde at du har tilføjet denne effekt.

Ulemper:

Svært at anvende for begyndere – Fordi programmet indeholder mange funktioner kan dette være med til at forvirre nybegynderen. Brugerfladen er meget tæt pakket sammen og uden større adskillelse mellem de forskellige vinduer. For at redigere et klip i din video, skal du have lavet klippet til et “Composite shot”, hvilket giver dig mulighed for at redigere klippet. Dette gør dog redigeringen lidt uoverskueligt, fordi du på den måde reelt redigere videoen to forskellige tabs, i “Editor” og i “Composite shot”.

Add-ons – Som tidligere nævnt indeholder programmet også effekter som er add-ons. Bruges disse effekter alligevel, vil der blive tilføjet en vandmærke på videoen. Det er ikke kun specielle effekter som er add-ons. En af de mere basale effekter som er en add-on er muligheden for at skrive tekst på videoen. Jeg synes at muligheden for at skrive tekst på videoen er en basal og væsentlig funktion, som burde være mulig at bruge uden tilkøb af add-on.

 

Konklusion

Min konklusion er, at HitFilm Express er et godt program, som har rigtig mange redigerings muligheder. Dog synes jeg, at det kan være lidt svært at komme i gang med, men har du lyst til nye muligheder og udfordringer, så synes jeg ikke du skal lade dig skræmme af dette. Personligt synes jeg, at det er nødvendigt at købe nogle af add-on pakkerne, da jeg synes det er en essentiel funktion at have muligheden for at skrive tekst på videoen. Det er et godt program til øvede brugere, som er villig til at bruge nogle penge på add-ons. Programmet kan bruges til både privat og arbejde.

 

Du kan selv finde programmet på FXhomes hjemmeside, eller se mere her hvor jeg blandt andet gennemgår installationsprocessen og programmets basale funktioner.

 

Christian/guldastronaut