Januar 2020

Vi i Guldastronaut.dk taler tit om, at vi skal være bedre til at dele vores dagligdag med jer, der følger os på hjemmesiden og på Facebook. Vi har altid gang i noget og fordi vi er de opfindere og udviklere vi er, så spænder det vi laver, over helt vildt mange ting.

Hvis jeg ser rundt på mit skrivebord, så ligger der masser af papirlapper med notater. En hel del af dem handler om det spændende og store projekt vi har gang i, hvor vi skal ud og lave forløb i alle børnehaverne i Odense Kommune. Vi skal lære børn og personale at kode og for at børnene får en god forståelse for, hvad en kode er, så laver vi eventyr, videoer og sjove rekvisitter. Fx har jeg 3D-printet vores maskotter Jack The Penguin og enhjørningen Uni i ekstra stor størrelse og om lidt skal jeg til at sy dyner, som vi kan lave farvekoder med.

Og jo, i uge 7 laver vi igen Opfinderklub og heldigvis er der allerede børn der har valgt at bruge vinterferien sammen med os og de superhelte, der denne gang er temaet. Så her ved siden af computeren ligger planen for Opfinderklubben og der er kun et at sige, vinterferien er for kort!!! – Eller også har vi for mange ideer.

Der ligger mange flere sedler. Sedler hvor der står planlæg events, workshop til BigBang Konferencen, ring til Karen, planlæg tur til Herlev, bestil pumper til saftevandsrobot, skriv til efterskolen og til Brandts Klædefabrik og meget andet.

Er det ikke fantastisk, at så mange gerne vil lege med teknologi og opfinderi.

Vi laver da ovenikøbet også andre ting og ikke alt kan læses ud af vores hjemmeside. Vi tilbyder for eksempel også konsulentbistand.

I går var jeg ude og fortælle om teletilstedeværelsesrobotter. En teleprence/teletilstedeværelsesrobot er et hjælpemiddel, der fx kan bruges til hjemmeundervisning af elever der måske er syge, eller på anden måde er blevet udfordret, så det er for svært at komme i skole.

I det her tilfælde er det en stor pige, som nu via sin computer kan køre en robot med kamera rundt i sin klasse og på den måde, kan hun fjern-deltage i undervisningen og være med i både det faglige og det sociale, der foregår i skolen. Jeg krydser så meget fingre for, at det bliver en succes og at pigen får mod til på sigt, at vende tilbage til en almindelig skolegang.

 

Ja, det er jo i en helt anden boldgade end så meget af det andet vi laver, men vi Guldastronauter vil faktisk ikke ret gerne sættes i bås.

Vi laver bare det, som vi er gode til og som vi brænder for.

Det var et view ud over mit skrivebord,

ha’ en rigtig god dag, hilsen Hanne.