OPFIND DIT EGET KORTSPIL

Beskrivelse:

I denne opgave kan man opfinde og designe sit helt eget kortspil! Man bestemmer selv, om det skal være det almindelige sæt spillekort med 52 kort, om man vil lave sin egen version af bilkort, Uno eller Sorteper, eller om man vil finde på et helt nyt spil!

Ingredienser:

  • En printer
  • Papir eller karton
  • Tusser i mange farver
  • En saks

Opskrift:

Opgave:

Til almindelige spillekort:

Der skal designes 52 kort: 13 spar, 13 hjerter, 13 rudere og 13 klør.

Find på et tema, som kan være alt mellem himmel og jord! Idéer: Eventyr, Minecraft, Harry Potter, superhelte, sommerfugle, blomster, monstre.

Vælg farver og kategorier. I et klassisk sæt spillekort er hjerter og ruder røde og spar og klør er sorte. Du bestemmer selv! Men hold dig til de farver, du vælger, så det er let at holde øje med sine hjerter, ruder, spar og klør. Du kan også kalde dem hvad du vil! Hvis du har valgt ‘monstre’ som tema, kan du fx døbe de fire kategorier: Slim, Klør, Tænder og Fluffy. Eller Farlig, Nuttet, Bange og Fjollet. Og så fremdeles. Du kan også vælge at designe 1-13 i én farve og så lade dem være ens, men i tre andre farver i de andre kategorier.

Så skal de tegnes. Hvis du trykker på skabelon og printer, kan du tegne direkte i skabelonen. Print evt. på hårdt papir. Det er en god idé at holde tegningerne simple, men gør som du vil.

Klip kortene ud. Hvis de ikke er printet på hårdt papir, kan man lime dem fast på karton, inden man klipper dem ud.

Det kan også være en idé at designe bagsiden.

Vi har også lavet en bilkortopgave, som snart er på siden.