PROGRAMMERING FOR DE MINDSTE

Min kusine sendte mig forleden en video af, at hendes 2-årige søn frustreret stod og forsøgte at “swipe” på tv’et.
Alle de her teknologier som vi andre har skulle vende os til, og lære at forstå, de er fuldstændigt naturlige og helt åbenlyse for selv helt små børn. Og dét er en god ting!

Det er nemlig vigtigt at vores børn kan gebærde sig i et samfund hvor den teknologiske udvikling går stærkere og stærkere.

Det er vigtigt at de fra barns ben lærer de nye teknologier at kende.
At de så hurtigt som muligt tilegner sig evnerne til at tænke kreativt og innovativt, og opbygger kompetencerne til at udvikle og realisere deres egne idéer og koncepter.

En af de mest essentielle ting at lære i den sammenhæng, er programmering.

I Guldastronaut ved vi, at børn helt ned til 4-års alderen kan lære at programmere.
Vi arbejder f.eks. med Scratch Junior, som er en meget visuel og let forståelig tilgang til programmering. Med Scratch Junior og andre blok-programmeringssprog er det ikke nødvendigt at have lært at læse, inden man kaster sig ud i at lære at programmere. I Scratch Junior er alle funktioner beskrevet med tegninger, det er meget intuitivt og børnene lærer det lynhurtigt.

Vi har aktiviteter der inkorporerer programmering til børn i alle alderstrin fra 4 til 14 år. Vi starter med Scratch Junior, hvor de fleste kan være med. Til de lidt ældre børn der har lært at læse bruger vi det originale Scratch. Når børnene mestrer Scratch begynder vi at bygge på med microcontrollere, sensorer og robotter.

Vi vil også rigtigt gerne ud at programmere med jeres børn. Kontakt os for at høre mere om mulighederne, og så laver vi et tilbud der passer lige præcis til jer!
-Mette, Designastronaut