SKYLANDERS PORTALEN HVORDAN VIRKER DEN ?


Skylanders er mere end et TV-spil; det er et fænomen, som er kommet for at blive. Udover at være et konsolspil indeholder spillet også fysiske lege, som integrerer legen i spillet. Der findes en hel række actionfigurer, som hører hjemme i Skylanders-universet.

det første Skylanders-spil udkom i 2011, og siden har Skylanders-figurer år efter år placeret sig blandt de mest populære actionfigurer – der er i dag lanceret over 300 forskellige figurer.

Til selve spillet startpakken følger 3 figurer og portalen til ialt pris ca 5-600 kr, derudover koster en enkelt figur ud over dette ca 100 kr og der er 8 elementer med fire figurer pr element.

Inde i skylanders portalen sidder der en 13.56 MH rfid læser der læser standard rfid tags – RFID står for radio frequency identification.
RFID er en identificeringsmetode hvor en rfid læser med radiobølger kan læse en rfid tags unikke id trådløst.
Aktive tags med batteri kan læses på op til 10 meters afstand men passive tags skal så tæt på som 10 cm.
Teknologien er brugt rigtig mange steder – feks i bøgerne på biblioteket og altså også i skylanders figurerne.

Når man sætter sin skylanders figur på portalen læses dens id ind i spillet og figuren.

Denne måde at interagere med at gameplay på er super spændende og kan bruges andre steder. Forestil dig at man skiftede skylanders figuren ud med et dyr og så når man satte dyret på læseren så viste der en video på skærmen.

hvis nu man kunne bygge sin egen skylanders-læser med feks. video feed back så kunne man lave rigtig seje præsentationer 🙂