Trommesæt i Scratch – lyde

I denne opskrift har jeg lavet et trommespil i Scratch. Du kan spille det lige her, hvis du har lyst (det kræver Flash Player). Jeg vil gå igennem hvordan det er lavet, så hvis du gerne vil vide noget om lyde i Scratch, så skal du bare læse videre.

Sådan her ser koden ud (tryk på billedet for at gøre det stort):

Koden til hver sprite er nøjagtig det samme, så jeg vil kun gå igennem det en gang.

En sprite er en figur på scenen du kan manipulere med kode. I trommesættet her er der 5 sprites. Du skal stå på de enkelte sprites for at lave/ændre deres kode.

Først er der en ‘når denne sprite klikkes’-blok. Den sørger for at al koden for denne sprite, bliver kørt når du klikker på spriten.

Bagefter spiller den en lyd. Du kan vælge hvilken lyd den skal spille ved at trykke på drop-down menuen. Her kan du vælge mellem alle de lyde du har under ‘Lyde’-fanen oppe i toppen.

For at give lidt visuel feedback, skifter vores sprite kostume og størrelse. Du kan vælge hvilket kostume den skal skifte til på samme måde som med lydene. De ligger under ‘Kostumer’-fanen.

Husk på at alt dette sker på meget, meget kort tid (computere er hurtige), så hvis vi bare skifter tilbage til det normale kostume med det samme, så vil vi ikke engang at se at den havde skiftet. Derfor skal den lige vente lidt; 0.1 sekunder er nok.
Husk du skal bruge punktum – ikke komma for at skrive 0,1 sekund.

Når spillet er færdig med at vente, så vil vi gerne have at den skifter tilbage til det normale kostume og størrelse.

Nu skulle du gerne være klar til at lave dit eget spil med lyde i Scratch.

Held og lykke!