BogstavRaketter: Skriv dit navn med raketkode

Find en masse klodser frem og hæld dem ud på gulvet, for nu skal vi skrive vores navne med hemmelige raketkoder!

Det er en ret sjov leg – hvis vi selv skal sige det – for både store og små. De ældste kan bygge en sætning sammen, hvorimod de mindste kan nøjes med at bygge deres forbogstav.

Bogstavraketter

Til at lave hemmelige raketkoder, har vi lavet et bogstavraketark med en masse raketter – én raket til hvert bogstav i alfabetet. Hvis der er nogen i børnegruppen, som starter med et specielt bogstav, har vi lavet 3 tomme raketter, så I kan tilføje flere bogstaver selv.

Sådan gør I:

  1. Start med at printe et par bogstavraketark ud, og læg dem på gulvet. Nu skal de som det første bygge deres forbogstav. Tal først med børnene om opgaven. Vær sikker på, at alle ved, hvad deres forbogstav er. Start med at hjælpe dem med at finde deres bogstav. Kig derefter på, hvilke klodser der skal bruges.
  2. Når alle børn har bygget deres bogstav, sætter I jer i en rundkreds og kigger rundt på de andres bogstaver. Er der nogen, der har ens bogstaver? Er der nogen, der er næsten ens? Hvad har din sidemand, som du også har? Hvis man har ens bogstav, starter man jo med det samme, men man kan jo stadig hedde noget forskelligt i resten af sit navn.
  3. Hvis I leger legen flere gange, kan I prøve at klippe raketterne i bogstavraketarket ud og så stave børnenes navne for dem, så de kan bygge deres eget navn. Så kan forældrene jo prøve at gætte, hvis raketter der er, når de henter deres barn.

Det er en sjov leg, som giver anledning til en masse gode snakke, og så får børnene lige øvet deres bogstaver OG arbejdet med mønstergenkendelse og konstruktion.

Hvis I mangler klodser, så kig i vores shop og hvis I vil have mere af den her slags, så tilmeld jer vores nyhedsbrev.

Nedenfor kan bogstavraketarket, I kan bruge i legen, downloades.

Enjoy! 🙂