DIY MakeyMakey Muligheder

Kender I forkortelsen HID? Det står for Human Interface Device. “Menneske-til-computer-control-dims” kan man oversætte det til, og det er mange forskellige ting, men taler man om USB-HID, så er der som regel bare tale om din mus, dit tastatur og dit usb-joystick. Alle styresystemer (både på PC, MAC og TABLET) har en måde at håndtere USB-HID input på, og hvis man har en sådan dims, kan man styre rigtig mange forskellige programmer uden at kunne kode eller programmere.

MakeyMakey er den dims, hvor firmaet bag (JoyLabs) har gjort det super nemt at styre en mus eller et tastatur med kreativt input fra virkeligheden.

Forestil dig, at du kan styre et slideshow eller et computerspil ved at slå på grydelåg eller ælte modellervoks. Eller måske at en fanfarelyd afspilles, når du åbner døren til dit værelse. Det er de ting, man kan med MakeyMakey. MakeyMakey er et rigtig fedt udviklerværktøj, som man kan bruge til at prototype en fed idé. Mere om MakeyMakey på deres egen side eller i et andet indlæg, for her vil jeg fortælle om de forskellige muligheder der for at lave sin egen MakeyMakey. Jeg synes stadig, at I skal købe MakeyMakey, men når man i sin prototypeudvikling når til næste step, hvor man skal lime en kasse uden om sin MakeyMakey, eller måske nogen skal have den med hjem, så er det lidt for dyrt at bruge en MakeyMakey, og så er det fedt med billigere alternativer.

Til at starte med var en MakeyMakey egentlig et udviklingsboard baseret på en Atmel 32U4 microcontroller, som man også kan finde i flere versioner af udviklingsboardet Arduino, så det første, man kan gøre, er, at søge på “DIY Arduino HID Keyboard” eller “Arduino Clone HID Keyboard”. Søgeresultatet burde give en masse forslag til løsninger og projekter, som du kan bruge i dit eget DIY projekt.

Jeg har 3 favoritter i den søgning, som jeg bruger rigtig tit, og en helt ny spiller på “fake-keyboard-markedet”, jeg lige har bestilt hjem.

3 Gamle Favoritter fra min egen værktøjskasse

Teensy

Teensy Controlleren er superfed. Den er hurtigere end en arduino. Den har alle mulige former for inputmuligheder, og de har indtil for nyligt lavet og solgt en udgave, der hedder Teensy LC (low cost), som koster billigt. Manglen på microcontrollere er i skrivende stund presset pga. corona og krigen i ukraine, så LC udgaven er udsolgt overalt, og måske den aldrig kommer igen .. så køb dem, hvis I finder dem.

KeyWarrior

Keywarrior modulet fra CodeMerch i Tyskland er det nemmeste at bruge, hvis du bare vil have et keyboard med et par knapper på. Det er en færdig løsning, hvor du bare skal lodde ledninger på til din knap (eller sætte skrueterminaler på) og så fyre den af med noget USB-HID keyboard.

Adafruit Trinket

Adafruit Trinket M0 er en af de mindste udviklingsboards fra Adafruit. Adafruit er kendt for at lave noget superfedt online undervisningsmateriale til deres dimser, så hvis du er nybegynder, er deres dims et godt sted at starte. Adafruits Trinket kan programmeres i flere forskellige sprog.

1 Helt ny spiller på “fake-keyboard-markedet”

Seeduino XIAO

XIAO controlleren er superbillig og nem at sætte op til at være et tastatur. Man kan programmere den i Arduino programmet, og der er rigtig mange af de biblioteker, der allerede virker til Arduino-platformen, som også kan bruges sammen med XIAO.

Skriv, hvis I vil videre med DIY – vi holder en masse kurser for lærere og pædagoger, og vi ELSKER at komme ud og vise jer de fede trick, vi selv bruger.