Indkøbs-dilemma-fortælling på vej til dig!

Indkøbs-dilemma-fortælling på vej til dig!

Vi har skrevet en ny bog🙀

Denne gang handler den om en fødselsdag og en indkøbstur i det lokale indkøbscenter, der udvikler sig.

Robotten Bitten har fødselsdag og Blåbotten Benny tager med Jack og Unni ud at lede efter en gave til hende og en masse slik til festen.

Undervejs møder de Hr. Løve, Hatte Hanne og Flaskedrengen Niels Nattergal.

De bytter en lun lighter for en magisk bolche-gryde og rydder op efter en fest, før de kan hente slik i Julemandens slikbutik og holde fest med Bitten.

Robotten Bittens fødselsdag. En dilemma-fortælling

Masser af aktiviteter

Sammen med historien designer vi også et opgavehæfte med masser af opgaver og lege, der arbejder med computationel tankegang, 21st century skills, STEAM og kodning med både pizza-lege, duploklodser og robotter.

Men denne gang har vi også lavet et ekstra dilemma-konskrutions-forløb i opgavehæftet, hvor børnene og deres voksne sammen får mulighed for at udvikle deres egen historie baseret på en række værktøjer, vi har designet ud fra dialogisk fortælling med børn.

At arbejde med kodning gennem en dilemma-fortælling

Nemt at komme i gang

Vi har fundet på en hel række af bygge-ord, karakterer, scener, objekter og miljøer, som vi har illustreret i flotte farver, der gør det nemt at komme igang med at bygge interaktive fortællinger på vores historiemåtte.

Vi har også lavet et laserskåret indkøbscenter-kit, så børnene kan bygge deres helt eget indkøbscenter på historiemåtten – det skriver vi mere om her på bloggen når vi lige får taget billeder af kittet.

Fremtidsudsigter

Lige nu er i vi forhandling med en spændende samarbejdspartner om at udgive materialet sammen, så bogen og hæftet til kommer nok først i shoppen til efteråret.

Hvis du selv vil igang med at udvikle materialer og fortællinger om nogen af de opfinderværktøjer, vi bruger i Guldastronaut, så skriv endelig til os på rumpistol@guldastronaut.dk!

Vi har også et fedt kompetenceudviklingsforløb på designskllen i kolding til efetråret du kan melde dig på her ( link)

Og som en helt stor nyhed, så udbyder vi i dette efterår et efteruddannelseskursus på Designskolen Kolding, som du kan tilmelde dig og læse mere om her