Det Europæiske Kodeeventyr 2023 – nu med kompetencedag + kodeevent

Kom gratis til kompetence-dag d. 26.09. og til et stort kodeevent med jeres elever d. 12.10.!

Underviser du i 6.-8. klasse i Odense Kommune eller omegn? Og har du lyst  til at blive bedre til at tilrettelægge og undervise med kodning, design og storytelling som løftestang?
Synes du europæisk kultur, historie og demokrati er spændende at arbejde med?

Det Europæiske Kodeeventyr er et forløb, hvor eleverne lærer at designe og kode et computerspil med deres egne figurer og historier. Kodeeventyret danner ramme for motiverende undervisning, der tager udgangspunkt i computerspillets verden med Europa som tema.

Se Martins invitation til lærerne herForløbet vil blive afholdt i september og oktober i forbindelse med CodeWeek EU

Vi holder for 3. år i træk ‘Det Europæiske Kodeeventyr’, men denne gang bliver der en hel dag for lærerne inden elevforløbet, hvor lærerne får en indføring i forløbet samt et kursus i Piskelapp og Scratch/Codinglab. Hvis man har Skoletube, ligger begge programmer også der.

Afsenderen af forløbet er Europe Direct og Odense Hovedbibliotek i samarbejde med Guldastronaut og er finansieret af Europakommisionen og en del af Codeweek EU, som ligger i efteråret.

Kompetencedagen den 26.09.23

De tilmeldte  lærere mødes på Odense Hovedbibliotek til en Kompetencedag, hvor lærerne…

  1. lærer programmerne Scratch/Codinglab, Photopea (online photoshop-klon) og Piskelapp (nyt program på Skoletube) at kende – hands on! og…
  2. bliver i stand til at gå i gang med Det Europæiske Kodeeventyr ude i klasserne, inden vi mødes igen med eleverne til Kodeeventet

De følgende to uger

Lærerne afvikler den første del af forløbet i klasserne – den del, der handler om…

  1. at dykke ned i lande fra EU samt…
  2. at designe deres spilkarakterer både på papir og i programmet Piskelapp.

Lærerne kan her selv vælge, hvor meget de går i dybden med “den del om EU”, og hvor lang tid eleverne skal have til at designe deres karakterer (vi anbefaler: minimum 3 lektioner til den del).

Kodeevent den 12.10.23

Lærerne tager deres klasser med til Det Europæiske Kodeeventyr – (det bliver nok i Phønix).

  1. Her står Guldastronaut for at afholde den del, som drejer sig om at kode!
  2. Eleverne skal medbringe computere og deres designs hjemmefra.

Er det noget for dig?

Det er oplagt for samfundsfagslærere, matematiklærere såvel som dansk-, tysk- og fransklærere at være med til Det Europæiske Kodeeventyr. Men alle slags fagligheder er velkomne!

Det kræver ingen forudsætninger at være med, og man kan sagtens være med, selvom man allerede er sej til de nævnte programmer. Man vil stadig få god gavn af den særlige tilgang, som vi tilbyder.

Er det noget, I kunne tænke jer at være med til?
Har du og en kollega lyst til at dykke ned i spiludvikling og arbejdet med EU?

Hvis I vil med, kan I tilmelde jer (og læse mere) her: https://www.codeadventure.eu/til-laereren/

I er desuden meget velkomne til at både ringe og skrive med spørgsmål til Martin på 25461427 eller rumpistol@guldastronaut.dk. Og hvis I vil tale med Europe Direct, er det Thomas Langholz fra Odense Hovedbibliotek, I skal ringe til 🙂