Historiefortælling som tilgang til Blue-Bots

Historiefortælling som tilgang til Blue-Bots

Med flere rygsække pakket til renden med bl.a. Blue-Bots, Duploklodser, sjove figurer og kreagrej ting tog Martin i går til Tønder Kommunes årlige temadag. Her skulle de 300 lærere, der deltog på dagen, dykke ned i teknologiforståelse, makerspace, AI og onlinekultur. Guldastronauts bidrag på dagen var derfor intet mindre end en makerspaceworkshop, hvor workshopdeltagerne prøvede kræfter med Blue-Bots og historiefortælling!

Dilemmahistorie dannede rammen for workshoppen

Workshoppen var hands-on og selvfølgelig fyldt med leg! Formålet var at sætte fokus på litteratur og historieopbygning gennem brugen af Bee-Bots og Blue-Bots, som vi naturligvis elsker at inddrage i vores undervisning. Martin indledte derfor workshoppen med en historie, som deltagerne fik til opgave at udfolde og videreudvikle. Med sig havde Martin en masse sager til at udfolde deres interaktive dilemmahistorier. Der blev bl.a. udleveret handouts til deltagerne med både scener, ting og genkendelige figurer fra eventyr, vi alle kender. Alle sammen elementer, som deltagerne kunne klippe ud og bruge sammen med robotterne.

En ny bog i støbeskeen og gratis materiale!

Vi er ret så begejstrede for at bruge dilemmahistorier i vores undervisning! Af samme grund har vi derfor en bog i støbeskeen, der bliver et værktøj til dilemmahistorier. Bogen kan bruges sammen med vores Blue-Bots og Blue-Bot måtter (eller skulle man sige historiemåtter 🤩). Indtil bogen bliver en realitet, har vi udgivet handoutet fra Tønder Kommunes temadag, så I kan komme i gang med at bruge dilemmahistorier. Det kan du få adgang til lige her! Vi har klippet en lille video sammen, der viser, hvordan nogle af deltagerne arbejdede med dilemmahistorier og Blue-Bots på temadagen. Den kan du se lige her👇

Vil I også arbejde med dilemmahistorier og teknologiforståelse?

Underviser du i sprog- og kulturfag i indskolingen eller på mellemtrinnet? Kunne du og dine kollegaer også tænke jer at få afholdt en super hands-on makerspaceworkshop, så I kan lære om koblingen mellem sprog og teknologiforståelse gennem historiefortælling, hvor I som deltagere er aktive medskabere? Så tøv ikke med at kontakte os om et skræddersyet forløb – vi har stadig hul i kalenderen til et par forløb efter sommerferien!